Kukkakaali on noussut ilmeisen kovaan nosteeseen viimevuosina. Blogisfääri pursuaa toinen toistaan jännempiä luomuksia, joissa pääosaa esittää kukkakaali. Mielettömän moneen se pystyykin!
Lisukkeena olen aikaisemmin tehnyt kukkakaalimurua, eli kukkakaaliriisiä. Herkkua sekin - nyt lisää ravintoarvoa pussillisesta saksanpähkinöitä.
- Kahden nyrkin kokoinen kukkakaali
- 100g säkki saksanpähkinöitä
- Jeeraa, savupaprikaa, chiliä, suolaa ja ripaus oreganoa
Kaikki blenderiin. Sekaisin. Pellille. 225°-uuniinm ylätasolle 10-15min. Tarjolle.
***helppoa kuin hengittäminen.
***..ja erittäin herkullista! Kukkakaalin oma maku ei tule lainkaan esille. Maku muistuttaa - miunmaunmukaan - hieman grillibroilerin nahkaa tai käristettyä chorizoa. Namnamnam...
***Muru kuivui ehkä hieman liikaakin: tipahteli helposti tacon sisältä. Kyytiin tarvittiin riittävästi soosia, jotta kokonaisuus pysyi kasassa.
***..toisaalta lyhyempi uuniaika saattaisi jättää kukkakaalin omaa makua enemmän esille...?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti