sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kaalipannu

.."houkuttelevan" kuuloinen otsikko. Oli miten oli - kaalipannu on tämän köökin uusi satokauden-kohokohta ja leppariräätti.

Kuluneet kuukaudet olen yrittänyt taistella tuulimyllyjä vastaan vaihtelevalla menestyksellä. Yritän olla taantumatta valmistamaan vain "tylsää, nopeaa, helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa". En väitä, että nopea ja yksinkertainen ei voisi olla mielenkiintoista ja maukasta, mutta usein tietynlainen tyylikkyys ja "jännä" puuttuu nopeasti toteutetuista ideoista. Myös varsinaisen aktiivisen ruoanlaittoajan väheneminen on johtanut vieroitusoireisiin... On kuin nauttisi kestävyysjuoksusta, mutta kävisi aina vain korttelinympäri-lenkillä. Jotain jää puuttumaan. :)

Minityyppi on pakottanut priorisoimaan ajankäyttöä. Köökkiajasta on ollut helppo lohkaista mojova osa kakkavaipanvaihtoon.

Onneksi törmäsin mm. tähän kaalipannuräättiin! (Idea on GRV:stä, taisi olla otsikolla Italialainen makkarapannu, sopivin muokkauksin)
Samanlaisia olen touhunnut menneinä viikkoina - aika on vain jäänyt puuttumaan valkokuvien ottamiselle ja kirjoitustyölle. Nyt pikkutyyppi viihtyy sitterissä ja järsii leikkikaaresta roikkuvaa kukkaa (selvästi kasvissyöjä!:)..aika on annettu blogipostaukselle!



1                 iso punasipuli
1                 kynsi valkosipulia
puolikas     Savoijinkaali
puolikas     fenkoli
1                 Golden-omena
loraus         oliiviöljyä
loraus         balsamicoa
suolaa, pippuria ja kuivattua rosmariinia
muutama    lehtkaalin lehti
paketti        pakaste-soijapullia

Sipulit kuullottumaan, kunnolla väriä pintaan. Kaali ja fenkoli mukaan. Balsamico ja mausteet. Omena halutun kokoisiksi palasiksi ja mukaan loppuminuuteilla. Kaikki uunivuokaan. Päälle lehtikaalisuikaleita ja soijapullia. 200°-uuniin vartiksi. Lopuksi vielä päälle parmesaaniraastetta.

***namnamnamn
***upea luomus: halpaa satokauden parhaimmistoa, aktiiviaikaa vain vähäsen ja lopputulos on tajuttoman hyvää
***kaaleja on useita: kaikki kelpaisivat tähän ruokaan. Punakaali toisi kivaa lisäväriä.
***omppua ois voinu olla enemmän
***etikkana punaviini- olisi toiminut paremmin
***...tuoreet yrtit...
***"ainoa oikea tapa" käytää lehtikaalia on puristella se kunnolla hapossa ja öljyssä: eli lehtikaali suikaleiksi. Kulhoon. Mukaan loraus (esim.) balsamicoa ja öljyä auringon kuivaamien tomaattien purkista 1 tl. Sitten kädellä rouheasti murskaten/puristaen lehtikaali tummanvihreäksi herkuksi. Näin lehtikaalista tulee pehmeää herkkua. Pysyy hyvänä jääkaapissa n. viikon.

Ei kommentteja: