keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Cashew queso

..saa ehdottaa, jos keksii "queso":lle jonkun osuvamman suomalaisen suuhun sopivamman nimen. Soosi on liian ympäripyöreä. Juustoke (eli juustokastikemainen luomus) ei kuulosta herkulliselta. Olisiko tämä pähkinäinen möhnä, eli pöhnä? Voisi olla.. Katsotaan lähteekö termi lentoon.

Oli mikä oli - kyseessä siis blogisfäärin hitti, eli cashewpähkinämössö. En ole aikaisemmin kokeillut tällaista.. en tiedä miksi. Nyt vihdoin - judgement day.




Kourallinen           cashewpähkinöitä
Neljäsosa              punaista paprikaa
Pieni                     valkosipulinkynsi
ripaus                    suolaa
2 rkl                      oluthiivahiutaleita
1 tl                        cayennepippuria
1 rkl                      sitruunamehua
sopivasti               vettä

Cashewpähkinät ensin yön yli vesilasissa likoamassa. Vesi pois. Huuhtelu. Kaikki ainekset blenderiin. Sekaisin. Vettä sekaan sen verran kun halutaan: enemmäön jos halutaan ohuempaa soosia, vähemmän jos paksumpi on toiveissa.

***namnamnam.
***siis hetkinen..! aivan käsittämättömän herkullista. Kieli meni. Onneksi voin kirjoittaa, ei tarvitse puhua.
***pehmeää, aavistuksen polttavaa, lämmin kermaisen täyteläinen maku, sopiva happo.
***mieleen tuli tuhat-ja-kolmesataa tilannetta jossa tämä soosi on omiaan...kelpaisi esim.:
- paksuna quesadillan täytteeksi
- pizzan pohjakastikkeeksi
- uuniperunan kyytiin
- ohuena salaatinkastikkeeksi
- miksei sosekeiton osaksi..?

Ei kommentteja: