sunnuntai 13. elokuuta 2017

Chimichurri

..tsimitsurro.
Tunnelmoidun kuuloinen otsikko. Oikeastaan kyseessä on "raami", samalla tavalla kuin esim. pesto. Miunmaunmukaan pesto = soosi, jossa yrtti/kasvis/juures-pähkinä-juusto muodostavat rungon. Tsimisurri puolestaan on soosi, jossa yrtti-happo-öljy ovat sopivassa, kirpsakasnpirteässä tasapainossa.
Kuva on mitä on, tästä pahoittelut.
Kuvassa on tosin kaikki tarvittava informaatio: soosi on juoksevaa ja vihreää. Loput tärkeä ominaisuudet  tulevat makuelämyksestä.

Chimichurri

Puoli punttia basilikaa
Saman verran tuoretta oreganoa
Ripaus kuivattua korianteria
1/2 dl oliiviöljyä
n. 2 rkl valkoviinietikkaa
n. 1 rkl limen mehua
suolaa
pippuria

Kaikki samaan kulhoon. Sekaisin sauvasekoittimella (tai blenderissä) sekaisin. Maun tarkistus: tarvittaessa lisää sitä mitä tarvitaan.

***nappi.
***Chimichurrissa yksinkertaisuus on ensisijaista: yrttiä-öjyä-happoa - ei muuta pipertelyä!
***Sekoitus joko sileäksi sauvasekoittimella tai ihan vaan veitsellä ja lusikalla :)
***Tässä vielä n. 1/3-pusikkoa tuoretta korianteria olisi tehnyt eriiiiiittäin hyvää.
***syksyisempi chimichurri tuoreesta timjamista, persiljasta ja punaviinietikasta?

Ei kommentteja: