tiistai 4. huhtikuuta 2017

Burmalainen tofu

..lisää herkkua kikhernejauhosta.

Bloggaamisen frekvenssi on pahasti laskenut.. Ei anneta sen häiritä, sillä nyt keksin upean tekeleen. Tätä on taatusti tulossa - lukemattomia kertoja - uudestaan.

Idea lähti, kun satuttiin jälleen hamstraamaan kikhernejauhoja kotiin - tällä kertaa enemmän kuin säilytyskapasiteetti salli. Eli pakko keksiä käyttökohteita!
Lyhyen googlailun jälkeen silmään sattui Vaimomatskuu-blogista "Burmalainen tofu". Samaan sessioon osui vielä jenkkiblogista "chickpea bites"-nimellä tekele, joten päätös oli tehty. Tätä on kokeiltava!

..ja kyllä kannatti.
Jatkoon keksittiin jo tuhat ja yksi uutta muotoa, väriä ja kypsennysmetodia tälle erittäin jännälle muonalle!
1) Kikhernejauhot ja mausteet kulhoon.

***tässä 3dl jauhoa. Mausteina ripaus suolaa, kanelia, cayennea ja jeeraa.
2) Vettä perään sama määrä, 3dl. Tasaiseksi puuroksi ja pöydän reunalle odottamaan..
3) Sillävälin vuokaan kelmu pohjalle.. Ja 3 dl kasvislientä kiehumaan!
4) Kiehuvaan liemeen kikhernepuuro, hitaasti valuttaen ja samalla sekoittaen.

5) Vatkausta muutama minuutti.

***puuron pitäisi "muuttua kiiltäväksi" :)
***en kummoisempaa kiiltoa huomannut, mutta ainakin seos paksuuntuu hieman.

 
6) Sitten velli tasaisesti vuokaan ja parvekkeelle (+2°), jäähtymään.


7) Jäähtynyt taikina kuutioiksi..
8) Ja pinta ruskeaksi ennen tarjoilua!

***raaka-aineiltaan ja tekovaiheiltaan erittäin yksinkertaista. Hetken kesti, mutta joka välissä voi tehdä tarvittaessa muita hommia :)
***yhtä soittoa tätä syntyy kyllä ihan hujauksessa.

***lopputulos on erittäin herkullista.
***kuutiot maistuvat kikherneiltä, mutta mausteet tulevat yllättävän hyvin esiin - eli tarvittaessa tämän saa maustettua juuri niin kuin halutaan! Kikherneiden maku on tässä erittäin mieto.
***tekstuuri on jännä: pintarapea, mutta pehmeä.
***...ohuiksi "ranskalaisiksi" ja uppopaistoon?
***"piirakan" pohjana?

Ei kommentteja: