keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Pakora

..eli vegeä, Intian tyylillä.
Ai että, mahtava ruokaidea! Tuloksena on sormiruokaa tai vaihtoehto perus kasvispullille tai -pihveille. Soosin ja lisukkeen kanssa näistä saisi helposti ihan kokonaisen annoksen. Erittäin upeasti sopivat myös finger foodiksi! Esim. cocktailpalojen joukkoon?

Pakora on siis iso otsikko erilaisille kasvisraaste-kasoille, jotka pyöritetään kikhernejauhossa ja paistetaan. Ei muuta. Esimerkiksi näin..
1) Kasviksia raasteena/hakkeluksena kulhoon. Tässä: kukkakaalia, purjoa, punasipulia ja muutama valkosipulinkynsi.
2) Maustetta mukaan: ripaus suolaa, tuoretta korianteria kunnon kourallinen, curry-jauhetta, kanelia, neilikkaa ja inkiväärijauhetta.

***tuoretta inkivääriä mieluiten!
***makumaailman VOI tietysti myös sovittaa muuhunkin kuin Intiaan. Esim. sweetchili-lime-korianteri (thai-tyyliä)? BBQ? Basilika-aurinkokuivattu tomaatti? Ananans-jeera-kaneli-chili (Jamaican jerk)?
3) Sitten sekaan kikhernejauhoa ja ripaus leivinjauhetta. Jauhoa melko liberaalisti sen verran, että kaikki palaset kunnolla peittyvät. Kulho hetkeksi jääkaappiin tekeytymään..

4) Lopuksi vielä jauhotettujen kasvisten joukkoon loraus rypsiöljyä ja vettä: juuri sen verran, että seoksesta tulee tahmaista

***tosi-intiaani laittaisi kai gheetä rypsiöljyn sijaan..
***Massa on sopivan tahmaista kun se pysyy jotakuinkin kasassa = pallo/lätyskämäisenä läjänä uunipellillä.
5) Läjät pellille. 225°-uuniin, 15-30 min.

Valmista, kun pinta mukavasti ruskistuu!

***nam.
***HUOM! EI kannata ottaa liian aikaisin uunista! Kasviksista haihtuu hyyyyyvin paljon nestettä, joten riittävän pitkällä uunituksella saadaan rapeita, ihania luomuksia. Liian lyhyellä tulee kasvis-muusi-kasoja :(

***muuten siis erittäin toimiva ja naurettavan helppo luomus.
***silppuamiseen voi käyttää monitoimikonetta
***mausteiksi sopii mitä milloinkin.
***ei erikoisia kypsennysmenetelmiä
***..vaikkakin uppopaistamalla voisi saada huikeita makuja aikaan :)

Ei kommentteja: