lauantai 17. joulukuuta 2016

Lihattomat pullat

..eli linssipullat. Palleroita vihreistä linsseistä.

Köökkijoukkueeseen on saatu lisävahvistusta! Miellyttävän hintainen hankita pääsee nyt ensimmäisiä kertoja koitokseen.. Odotukset ovat kovilla, sillä tätä "pelipaikkaa" aikaisemmin hoitanut laite hajosi näyttävästi usean vuoden luotettavan, toimivan ja tehokkaan palvelun jälkeen.. Aikansa kutakin.

Iso food processor - suomeksi monitoimikone - on ollut toiveissa jo pidempään. Vihdoin sain sen hankittua. Lyhyen googlailun ja kirjoitusten lueskelun jälkeen päädyin Kenwoodin FPM250-malliseen. Uskon, että tämä on erittäin kovassa käytössä lähitulevaisuudessa ja toivon todella, että tämä vastaa odotuksiin.... :)

Olen ehtinyt jo touhuta tällä erilaisia sooseja ja kyllä - on toiminut erittäin hyvin.
Nyt isompaan testiin - vegepullien tekoon!

Alkuvalmistelujen jälkeen linssipullat ovat melkein kuin pikaruokaa... Yksinkertaista, vikkelää ja suoraviivaista!
1) Ensialkuun vihreät linssit: siivilässä huuhtelu ja keitto pakkauksen ohjeiden mukaan...

***laiton ehkä 2dl kuivia linssejä. Keitinveteen puolikas kasvisliemikuutio

2) Linssien keittymisen aikana toisella pannulla puolikas keltasipuli ja muutama valkosipulinkynsi, oliiviöljyssä kuullotus pehmeiksi ja pieni väri pintaan..
3) Sitten kaikki osaset sekoittimeen! Linssit, sipulisetti ja yksi kananmuna. Mausteiksi tuoretta persiljaa, iso nokare tahinia, jeeraa, timjamia ja paprikajauhetta. Hieman suolaa ja mustapippuria, sekä kourallinen raastettua Keisarinnaa.

***parmesaani olisi juustona ehdottomasti parasta..
***Kokonaisuuden muokkailuun on rajattomat mahdollisuudet: linssien pehmeän pähkinäisen, hieman hernettä muistuttavan maun kanssa voisi saada sopimaan miltein mitä vain... Vaihtoehtoisina ideoina olivat mm.
- tomaattipure, aurinkokuivattu tomaatti, basilika ja ehkä feta = välimeriteema
- Worchester, sinappi, rosmariini = lihaisampi elämys
- Savupaprika, chili, korianteri = chorizo-tunnelma
- Sweetchili, sitruunaruoho, kaffirlime, korianteri = Thai-teema?
4) Surautus sekaisin..
5) Massa kulhoon. Hieman lisää korppujauhoja kyytiin!

***..jos massa vaikuttaa turhan kostealta monitoimikoneen pyörityksen jälkeen.
***Vaihtoehtona voisi laittaa vaikkapa mantelijauhoa?
***..korppujauhokin olisi kannattanut paahtaa kuivalla pannulla nopeasti ennen lisäystä. Höh. Ensikerralla!!
6) Massasta palloja leivinpaperille...
7) 200°-uuniin, n. 20-30min
Valmista kun pinta alkaa hieman saamaan uutta väriä ja rakenne lohkeilee ja näyttää kuivuvalta...
Tarjolle. Tällä kertaa osana finger-food tarjottavia.. :)

***miunmaunmukaan. Tämä makukombo toimi erittäin hyvin!!
***maussa ei mielestäni hernemäisyyttä huomaa ollenkaan. Toki mausteita olisi voinut olla vielä rahtusen enemmän..
***juustona parmesaani toisi toivotun lisän mm. suolaisuuteen.. Vege-korvikkeena olisi voinut koittaa muutamaa teelusikallista oluthiivahiutaleita.

***LIIAN kuivaksi ei kannata kypsentää!! Muuten tulee jauhoista ja murenevaa muonaa!
***parhaimmillaan tämä olisi ollut hieman tulisen Marinara-kastikkeen kanssa kasvis-lihapullapastan osana...?

Ei kommentteja: