torstai 20. elokuuta 2015

Kukkakaalimuru

..uusi yritys kukkakaalilisukkeesta.
Kokeilin aikaisemmin touhuta couscousia kukkakaalista. Samaan aikaan lautaselle päätyi Intia-henkinen soosi... Hauskan yritelmän lopputulos oli mitä oli. :)
No. Nyt olen viilannut valmistustapoja ja mukauttanut menetelmiä!

Nam - ihan oikeasti :)
1) Pannu liedelle! Hyvään oliiviöljyyn ripaus savupaprikaa, jeeraa, chiliä, valkosipulijauhetta ja muutama fenkolinsiemen. Pannu lämpiämään! Maut saavat "kärähtää" öljyyn.
2) Sillävälin kukkakaalista kukinnot blenderiin! Muutama surautus -> muruksi!
3) Muru pannulle. Nopsasti käännellen makuöljyä ympäriinsä. Levyn lämpöä pienemmälle. Muru saa jäädä paahtumaan hissukseen..
4) Pieni punasipuli kuullottumaan
5) Muutama manteli paahtumaan kuivalla pannulla. Morttelissa murskaksi paahtamisen jälkeen!

6) Kaikki sekaisin. Viimeinen lämmitys..
..ja tarjolle!

***JES! juuri näin.
***Makua. Makua ja makua. Ja tekstuuria.
***aivan erinomainen kasvis, kukkakaali. Yksinkertainen ottamaan vastaan pehmeyttä, lämpöä, tulta, kirpeyttä, makeutta..mitä vain.
***Lopputulos - kunhan antaa paahtua riittävän kuivaksi! - on upea, pehmeä muru!!
***sopivasti maustettuna tämän varmaankin saisi sopimaan minnevain....?
***ihan hintsusti liikaa fenkolia tässä. Vähemmän ensikerralla :)

Ei kommentteja: