tiistai 14. huhtikuuta 2015

Jauhoton Brownie

..eli simppeli brownie, vaahtokarkkikuorrutuksella.
Browinie-reseptejä tupsahtelee joka tuutista: lehdet, ruokaohjelmat ja blogit ovat kuluneina vuosina olleet täynnä eri sorttisia tekeleitä.
Jännää on, että miltein kaikissa resepti ja työvaiheet vaihtelevat :)
Hauskaa!

Oli miten oli - yritin tiivistää oppimaani brownien tekemisestä. Yksinkertaisuudessaan kyse on:
- Sulatettua voita ja suklaata
- ..johon sekoitetaan kananmunaa, sokeria ja kuivia aineita
- Uuniin riittävän pitkäksi mutta riittävän lyhyeksi aikaa: tekstuurin täytyy jäädä veteläksi.
- Jäähdytys, paloittelu ja tarjoilu.

Joka vaiheessa voi työtapaa ja aineita muunnella. Tässä eräs eksemplaari..
1) Vesihauteessa sulatettuna yksi levyllinen taloussuklaata ja 150g margariinia
***voi myös sulattaa mikrossa, mutta tarttee olla varovainen :)
2) Sekaan 1dl sokeria, 1dl muscovadoa ja ripaus vanilijasokeria
3) Kuivat aineet kulhossa valmiiksi: 1dl mantelijauhoa, 1dl kaurahiutaleita ja ripaus leivinjauhetta
***kuivaa ainesta arvioiden noin 2-2,5dl per e.m. suklaa+margariinimäärä
***osaset saa valita itse
4) Suklaan, voin ja sokerien seokseen voimakkaasti vatkaten 1 muna kerrallaan, 3 munaa kaikenkaikkiaan.
***Huom! Vatkaa voimakkaasti! Tässä on tämän tyylin ainoa konsti saada "kuohkeutta" lopputulokseen!
***vaihtoehtoisesti voi tehdä kuohkean vaahdon kananmunista ja sokerista, jonka sitten taittelee pehmeästi suklaan sekaan. Näin ehkä ekstra-kuohkeutta?
5) Kuivat aineet lusikalla käännellen sekaan
6) Korppujauhotettuun uunivuokaan..
7) 175°-uuniin, ≈ 20 min. Viimeiseksi 5 minuutiksi pinnalle vielä kourallinen vaahtokarkkeja.

Valmista, sitten kun pinta alkaa jähmettyä, mutta ydin on vielä höllyvää. Arviointi on hieman hankalaa, mutta kokeilemalla oppii! :)

***hih.. Muscovadosta hauskan maltaisen lakritsinen lisämaku tuhdin suklaan sekaan!
***lopulliseen taikinaan vielä pekaanipähkinöitä puolitettuina?
***..tai M&M:iä?

***Pakko kokeilla vielä muitakin konsteja. Ehkä samana päivänä ja järjestää sitten sokkotesti?

Ei kommentteja: