maanantai 2. joulukuuta 2013

Täytetty portobello

..portobellopaatti pehmeällä risotto-rantahiekalla.
Eli hyvinkin maanläheinen makumatka (jälleen kerran) Italiaan.

***ihan ehta-oikeita Portobelloja ei juuri tähänhätään ollut hovihankkijalta saatavilla, niin jouduin turvautumaan valtavankokoisiin herkkusieniin.
***..mutta portobellohan = herkkusieni, jonka lakki on levinnyt. :)

 1) Sienistä varsi pois ja hakkelukseksi!

***varovasti veitsellä sai lakkia vähän laajennettua.. Enemmän tilaa täytteille!!

2) Oliiviöljyä sivellen pintaan ja uunin ylätasolle, 225°, ≈ 7min..
3) Sienille täyte: pannulla kuullottaen keltasipulia ja kesäkurpitsapalasia. Mausteeksi valkosipulijauhetta, basilikaa, mustapippuria, ripaus chiliä ja suolaa.
4) Kulhoon paistinpannulta pehmenneet kasvikset ja ricottaa. Massa sekaisin, lusikalla sienten päälle. Parmesaania ripotellen pinnalle.. Takaisin uuniin, lämpöä alas 150° asteeseen..
5) Sillävälin perus risotto bianca tekeytymään: kattilanpohjalle reilu loraus oliiviöljyä. Murskattu valkosipulinkynsi jo kylmään öljyyn. Keltasipulia ja porkkanaa pieniksi kuutioiksi. Öljyyn kuullottumaan. Riisi sekaan ja nopea pyöräyttely. Vähitellen lisäillen kasvislientä, kunnes massa alkaa olla tarpeeksi turvonnutta. Loraus valkkaria ja kourallinen parmesaaniraastetta. Kiehauttelu ja kuumentaminen, kunnes haluttu "kuivuusaste" on saavutetu!
Ecco fatto - pronto!
Pinnalle vielä paahdettua sipulia ja kuivalla pannulla ruskean pinnan saaneita pinjansiemeniä..

***upea: maku, tuoksu, tekstuurit ja tarjoilu..
***Seuraavan kerran kun on samanlainen räätti mielessä, hankin käsiini ihan oikean portobellon..
***täytevaihtoehtoina sitten vähän värikkäämin jotain.. Ricottasta en luovu!! Se oli äärimmäisen kohdallaan!

Ei kommentteja: