perjantai 25. lokakuuta 2013

Kukkakaalicouscous

..ja lähi-idän hengessä papukastike. Wau. :)
Kukkakaali taittuu tällaiseksi todellatodella vaivattomasta. Ja voivoivoivoivoivpojat, niin tuhat kertaa jännempää kuin perus pehmeäksi keitetty kukkakaali. Tai kukkakaalimuusi...hah!
 1) Couscous: Kukkakaali pienemmiksi palasiksi. Turhat senttimetrit varsista ja ytimestä voi leikata pois, ne kun ei välttämättä niin tasaiseksi murskaksi (ainakaan meidän kehnossa belderissä) mene

***kannattaa surautella satsi muutamassa osassa, niin tulee tasalaatuisempaa!
 2) Kattilaan porisemaan merisuolattua vettä muutama desi
3) Kukkakaalimuru perään ja puuhaarukalla sekoitus. Kansi päälle , levy pois päältä. Höyryttelyä, hauduttelua - miksi nyt tätä kutsuisi, n.4 min..
4) Ylimääräinen vesi kaataen pois ja lämmin kattila vielä ilman katta lieden nurkalle..jotta couscous hieman kuivuisi.

***ENSIkerralla nakkaan koko keitetyn couscousmurun siivilään ja annan valua hetkenaikaa. Muru jäi aika kosteaksi.. Viimeiset vedet valuivatkin sitten tarjoilulautasen pohjalle :)

5) Soosi oli suht simppeli sipulisetti, chilipapuja ja tuoretta tomaattisuikaletta. Sipuleina keltaista ja valkoista, mausteina kanelia, cayennepippuria, suolaa, hunajaa, mustapippuria ja Srirachaa.
Pinnalle seesaminsiemeniä ulkonäön vuoksi.. Ruoka-aika!

***hihihihi... Tämä todellakin tullaan näkemään ja kokemaan uudelleen!
***huippujännä. Siis kukkakaalia. Tehosekoittimen kautta näin simppelisti muruksi. aha.
***Tekstuuri ja ulkonäkö ovat lähes identtisiä tavalliselle couscous:ille. Maku tietty on tuo kukkakaalin, mutta sitäkin voisi twistata lisäämällä toivottua tekijää keitinveteen (liha-/kanalientä?, curryä?, laakerinlehti?)

Ei kommentteja: