sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ananascurry (Pineapple Curry)

..vähitellen jokunasteiseksi "bravuuriksi" muodostuva kasvispläjäys. Tällaista on näpräilty jo useaan otteeseen, en oikein ymmärrä miksi en ole aikaisemmin siitä muisti-huomioita näpytellyt. Joskus taaaaaannoin tein samassa hengessä patongintäytteeksi mehevänkosteaa curryä, mutta pääsääntöisesti tämä on ollut kastikkeena, soosina tai tuhdisti kasviksia sisältävänä tikkuruokana.

Tekotavoiltaan itse yksinkertaisuus..
 1) Kuutioiksi - tuoretta chiliä, valkosipulia, purjoa, keltasipulia, porkkanaa, keltaista paprikaa ja ananasta
2) Pannulle rasvaosiota ja vuorotellen kuutioita perään..

***HUOM!! koko räätin "juju" muhii paistojärjestyksessä. Sitä ei kannata mennä möhläämään, muuten lopputuloksesta tulee hintelä ja harmaa. (Kylmään rasvaan valkosipuli. Hiljalleen lämmetessä mukaan chili. Kuumaan pannuun loput sipulit ja porkkana. Ananas. Lopuksi paprika.)
***rasva-osa: eniten sopivaa flavoria seesamisiemenöljystä, mutta parempaa paisto-ominaisuutta rypsiöljystä...makujenmukaan!
***kasviksissa voi vielä olla vaikka mitä. Huh. Kesäkurpitsaa, palsternakkaa, munakoisoa, papuja, lisää sipuleja, broccolinkukintoja, viipaloitua tomaattia, keittobanaania, kookosta...

3) Hiljallisen paistamisen jälkeen maustamisen aika! Curry, Sriracha, soijaa, suolaa, mustapippuria, Muscovadoa, loraus riisiviinietikkaa, ripaus jeeraa ja kanelia.
4) Purkillinen kookosmaitoa nesteeksi, vettä ja puolipurkkia kidneypapuja mukaan, kansi päälle ja ≈20 min hauduttelua. Viimeiset 5min ilman kantta ja levy kovemmalle, jotta kokonaisuus kuivuu kasaan (halutun verran)

***mausteisiin: ihan ensimmäisenä, jo ennen sipuleita ja kaikkea voisi pataan nakata kokonaisia sinapinsiemeniä, niin lopputulokseen saisi Intia-tunnelmaa todenteolla. Kaffir-limen lehtiä tai currytahnoja voisi myös kokeilla.. Sriracha oli ehkä liikaa. Tuore chili kyllä riittää tuomaan potkua...
Riisikulhon huipulle ja syömään. Kyljessä turkkijuggeen näprättyä yrtti-tsatsikia* tasaamassa tulisuutta. (ONNEKSI!!!)

*turkkijuggea, tilkka vettä, suolaa, sokeria, oreganoa, rosmariinia, timjamia, valkosipulia, sitruunamehua ja raastettua kurkkua. ( *** tuoreilla yrteillä tämä on sitä mitä pitäisi.)

Ei kommentteja: