maanantai 8. heinäkuuta 2013

Vegeburgeri

..muistutuksena nopsasti: tällä kombolla loistavaa makua hampparipiffin vegeversioon. Tekstuurissa sen sijaan oli useampikin osanen korjattavissa..
1) Massa valmiiksi! Raastettua porkkanaa, raastettua kesäkurpitsaa, punasipulia, valkosipulia, pieni palanen varhaiskaalia - hienonhienona hakkeluksena ja muutama täpötäysi ruokalusikallinen kidneypapuja
2) Pimentoa, mustaapippuria, soijaa, jeeraa, oreganoa ja tuoretta korianteria mausteiksi
3) Kananmuna ja nokare smetanaa mukaan -> haarukalla ronskisti sekaisin ja kuumalle pannulle  tekeytymään..

***tekstuurissa hyvää oli kasvisten erilaisuus: pehmeää porkkana- ja kesäkurpitsaraastetta, purtavia papuja, rapeaa kaalia ja samettisia sipulin palasia
***yksi kananmuna vaan ei aivan yksinään riitä sitomaan tällaista määrää yhteen. Niitä olisi tietysti pitänyt olla kaksi
***..ja joukkoon vielä joko yksi hienoksi raastettu peruna tai 1-2 rkl vehnäjauhoa todella liimaamaan osaset toisiinsa..

4) Kuumalla pannulla tovi paistelua, välillä kääntelyä ja sekoittelua. Ei haittaa vaikka rakenne ei kokoaikaa pysy siistinä..
 5) ..sillä kohta voi massan kuitenkin kasata leivinpaperille. Pihviksi-muotoilu onnistuu tässä erinomaisesti!
6) 175°-uuniin, ritilälle 10 minuutiksi kiinteytymään ja kuivumaan..
 7) Viimeiselle minuutille vielä mukaan muutama viipale burgerijuustoa..
Pohjapalanen sämpylästä, Chili-Worchester sipulisettiä, piffi, rehut ja sämpylä-kansi. Lautasen reunalle ja ruokailemaan!!

***makumatkalle täysi 10
***tekstuurille ala-arvoinen 5-
***kohta uudestaan, em. ohjeilla tasaisenvarma onnistuminen :)

Ei kommentteja: