sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kikhernekeksit

..eli "hummusta" alustana muille aineksille.
Tälläkertaa kylkiäisenä oli juustoja ja kokeiluluontoisia levitteitä. Keksit itsessään oli aikalailla ilmeettömiä: perus runko, josta tuonnempana (TAATUSTI!! :) kehitellä jotain jännempää.
Simppeliä ja suoraviivaista kokkailua!
1) Kaikki ainekset kulhoon: purkillinen valutettuja kikherneitä, suolaa, valkosipulijauhetta, oreganoa, loraus oliiviöljyä ja desi grahamjauhoa
2) Vatkain surisemaan..
 3)..ja kokonaisuus tasaiseksi massaksi!

***lopputulos on täysin kiinni kokin kärsivällisyydestä: Veivailua voi tehdä vain hetkenaikaa, jolloin sekaan jää runsaammin suurempia kikherneenpaljoa -> lopputulema murenevaisempi, eikä tekstuuriltaan niinkään tasaista. Veivailua voi myös tehdä rauhassa, naatiskellen, jolloin kekseistä tulee yhtenäisempiä..
4) Leivinpaperin "voitelu" tilkalla oliiviöljyä ja keksimassa kyytiin. Lusikalla/käpälällä tasaiseksi!

***paksuus on myös kokista-kiinni: mitä paksumpaa, sitä pidempi uunitus ja todennäköisesti pehmeämpiä keksejä. Mitä ohuempi, sitä nopeammin valmista ja rapeampaa!
5) 175°-uunissa, ensin vartin verran kiertoilmalla ja sitten ≈ 10 min pelkästään lämmön kanssa

..Paloitella kannattaa, heti kun ottaa pellin uunista! Silloin vielä tekstuuriltaan jotenkuten pehmoisia! Jäähdyttelyn jälkeen valmiina syötäviksi! :)

***nimenomaan "runko"-resepti tuleville, toivottavasti entistä paremmille, kokeiluille.
***Hyviä nämäkin. Hieman liikaa kikherneen "hernekeittomaisuutta" lopullisesti maussa. Olisiko jälleen jäänyt maustaminen alakanttiin...
***Muutenkin maku-komboista: näistähän tosiaan olisi helposti pyöritettävissä "hummus-keksejä" - mausteisiin tilkka vielä sitruunamehua ja nokare tahinia.
***pimento, cayenne, chili, chipotle, tabasco..tms. mielenkiintoinen "potku" voisi tuoda väriä vielä lisää.

Ei kommentteja: