maanantai 12. marraskuuta 2012

Valkosipulituorejuusto

..eli joulunodotuksen fiilistelyä.
Kyllä, kohta taas on JOULU!! Selittämättä-paras aika koko vuodesta: loputonta muonatunnelmointia, talvi, lunta ja kaikkea parasta. Näin, henk.koht. mielipide.

Joulufiilistely lähtee tästä alkuun..
Joulujuusto kuuluu aattoillan räätteihin samalla tavalla kuin kuusi olkkarin-nurkkaan = ilman ei olisi niin joulu. Varsinainen "joulu"juusto tämä ei kuitenkaan ole, tässä mausteena valkosipulia.. Ensikuussa au naturel (= joulujuusto)..
1) Samalla reseptillä kuin viimevuonna näihinaikoihin. 3,2,1
Kattilaan 2l punaista maitoa porisemaan. Kulhossa 1l piimää ja 3 munaa sekaisin. Ripaus suolaa jo mausteeksi ja ruokalusikallinen sitruunamehua..
2) Poriseva maito pois liedeltä. Piimä+munat-sekoitus mukaan, takaisin liedelle -> pikainen lämmitys..
3) ..ja lopuksi lieden vierelle tekeytymään. ≈1h
4) Juustomassa reikäkauhalla kulhoon, sekaan reilu ripaus merisuolaa ja kolme valkosipulinkynttä hienonnettuna
5) Lusikalla sekaisin ja juustomuottiin. Yön yli valuttelua
..ja tarjolle.
Njam. Upeaa yksinään, mutta upeampaa yhdisteltynä muihin. Lähipäivinä on syntynyt monta huikeaa luomusta, jossa ko. juusto on ollut osana.. Niistä tekstit pikapuoliin!

***3-2-1-suhde on juustoon se ainoa oikea. Can't go wrong. :)

Ei kommentteja: