tiistai 6. marraskuuta 2012

Soijarouhepyörykät

..tai "-pullat", "-murekkeiset" tai ulkonäköön viitaten, rehellisesti vain "-kasat". :) Pyörykät kuulostavat mun korvaan menu-otsikkona ehkä houkuttelevimmilta.

Soijarouhe-innostus lähti aivan uuteen nosteeseen min-über-bruder-veljen innostuksen mukana.
- "Mitä tästä soijarouheesta oikein tehdä ja miten semmoinen onnistuisi?"
..vaikka tälläista!
1) Kuumaa-kestävään kulhoon ensin pohjalle loraus soijakastiketta, Worchesteria ja tilkka lihafondia. 1-osa soijarouhetta ja 2-osaa kiehuvaa vettä perään. Lusikalla sekaisin, kansi päälle ja kymmenisen minuuttia hauduttelua..


2) Mausteet sekaan! Tuoretta ensin: silpottua jalapenoa, valko- ja punasipulia ja tuoretta korianteria. Suurehko nokare ricotta-juustoa ja vielä jeeraa, pimento-paprikaa, suolaa ja pippuria. Pieni koura juustoraastetta (tässä: manchegoa ja mozzarellaa) myös mukaan!!

***Ei kannata hintsuilla! Soijarouhetta on vaikea maustaa "yli". Maut tarttuvat tähän tavaraan kyllä helposti, mutta kulkevat mukana huonosti ja lopputulos jää usein vaimeaksi. Kunnolla & reilun ronskisti siis!
***ricotta oli tässä massassa korvaamassa kananmunaa. Vaihtoehtona siis 1 kananmuna + 1rkl vehnäjauhoja + cremefraiche/bonjouri/turkkijugge...

 3) Massa lusikalla jälleen sekaisin. Hetki aikaa mausteille imeytyä ja tasaantua (<- tässä välissä voi silputa vaikka salaatin :). Pannu kuumaksi ja kasat paistumaan. Ruskeiksi molemmin puolin ja leivinpaperille, 150°-uuniin odottamaan tarjoilua ja loppujen paistumista!

***uunitus vielä kuivaa ja rapeuttaa lopputuloksia. Tähän kannattaa ehkä varata vielä semmoinen 10-min..
Salaatin seuraksi, riisin kylkeen, pottumuusin päälle, pastan matkaan, burgeriin.. Tällaisia voi käyttää mihin-vain ja koska-vain. Muoto huomioiden tän saa sopimaan varmasti!

***nam.
***hinta-määrä-maku-käyttökelpoisuus-ravintoarvo-balanssi on soijarouheella todella yliampuvan kohdallaan! :)
***Lähiaikoina vuorossa soijarouheen käyttökokeiluja kastikkeissa!!

Ei kommentteja: