sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lohipastrami

..eli kahteen-otteeseen kypsennettyä, kylmänä/viileänä tarjottavaa leikkelettä.
Liha-versio pastramista on häkellyttävän hyvää. Sitä löytää millon mistäkin, lihatiskiltä muiden leikkeleiden joukosta. Siinä piffi suolataan, savustetaan ja siivutetaan. Makuamakuamakuamakuamakuamakua tarttuu mukaan joka sekunti.. niin toivottavasti myös tässä!! :)

 1) Ensivaiheessa perinteisillä mausteilla graavautumaan! Merisuolaa, tilliä, ripaus rosépippuria ja sitruunamehua
 2) Kelmuun ja jääkaappiin. Yön yli odottelua..
 3) Ylimääräinen graavimauste pinnasta pois ja KUUMALLE pannulle! Nopsasti pinnat joka puolelta ruskeiksi!
4) Pois liedeltä, jäähdytys. Takaisin kelmuun ja jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi. (Yön yli :)

Tarjolle ja tunnelmoimaan..

***Täydellinen kalan tunnelmointi-valmistus-metodi. Niin monta näprättävää kohtaa: ensin itse kala? (kuha, lohi, affena, kampela...), graavausmausteet?, graavausaika?, paistomausteet? jälkimarinointi..jne.
***Tämä ..öö.. OK suoritus. Lopputulos hieman liian suolainen. Ennen paistoa file kunnolla puhtaaksi. Kyllä maku mausteista on jo imeytynyt
***Suuremmasta fileestä saisi kunnolla siivutettua ohkasia viipaleita.. näin kapeat palaset eivät oikeen kestäneet
***ensikertaa odotellessa..

Ei kommentteja: