perjantai 28. syyskuuta 2012

Ataman

..-dippi, -kastike, -soosi tms. makulisuke!
Huihuihui, muuten mikä lisuke! :) wwwuhuuuu! Guacamole - you got competition.
(paitsi on tämä noin neljätoistakertaa monimutkaisempi toteuttaa..). Ei nyt ehkä varsinainen guaca-n kilpailija, mutta todellaTODELLA mielenkiintoinen reissu dippisoosien avaraan maailmaan.

Paahdettu/hiillostettu paprika on ihmeellinen raaka-aine: sama perinteinen punainen pallukka juu, mutta sen maku muuttuu täysin kun pinnan antaa kärähtää. Jäähdytettynä, sen saa vielä helposti kuorittua syrjään ja jäljelle jää pehmoista, punaista kultaa.
 1) Paprikat puoliksi, leivinpaperille ja ritilän päälle uuniin. Ylätasolle, grillivastus täysille! Mukaan puolikas punasipuli..

***saman pinnan-hiillostuksen voi tehdä myös kaasuhellan liekillä, grillissä, creme-brulee-polttimolla.. Millä nyt ikinä saakaan suoraa liekkiä paprikaan.

 2) Pinta kunnolla mustaksi, kulhoon kelmun alle jäähtymään

***kuoret lähtee helpommin irti, jos kärähtäneet oikein perusteellisesti
*** :) eri kokoiset paprikat käryää toki eri vaiheissa.. Habanero lähti pelliltä ensimmäisenä, sitten normi-chili ja sipuli, viimeisenä perus paprika
3) Jäähtyneistä kimpaleista kuoret lähtee ihan sormin vetämällä..

***aivan kaikkea mustunutta ei tarvitse saada pois.. Pienissä määrin säästettynä, maku kantautuu loppuun saakka...njamnjamnjamnjam.
4) Kulhoon ja lopulliset mausteet mukaan: muutama chilipähkinä, paahdettua seesaminsiementä, soijjaa, pippuria ja nokare creme fraichea
5) Sauvasekoittimella tasaiseksi, dipattavat kylkeen..
..ja tunnelmoimaan. Nam.

***pehmeää, hennosti makeaa potkua paprikoista
***hiilloksesta hienoinen savuisuus
***loppumausteilla tasainen ja moneen-sopiva tekstuuri..
uh, tämä taatusti löytyy jostain tuonnempana uudestaan!!! :)

Ei kommentteja: