torstai 8. maaliskuuta 2012

Spinaci-pallot

..eli Italian inspiroimat pinaattipalloset. Vältellään nyt turhaa tuulettamista, mutta...kröhöm: NNNNAM!!
 1) Major-raaka-aineet ensiksi: pinaatti pesulle ja muutama musta oliivi silpuksi!
 2) Kattila kuumenemaan ja pohjalle oliiviöljyä. Öljylle makua ripauksesta chilihiutaleita

***makua tässä toki voi muokkailla..öö maun mukaan. Lihaisampaa makua vaikka rosmariini-timjami-chili.kombosta.. Intiaa currylla ja jeeralla. Pinaatti on itsessään vaan niin huippuhyvää, että tälläkertaa ihan-vaan simppelisti tsiliä..
 3) Oliivit ensin pannuun: näin nopsaan lisää makua ja hento suolaisuus. Pinaatti perään
***meniköhän liikaa? :)
***mukana tietty voisi olla vielä punasipulisilppua, valkosipulia tjtn..
 4) ..eipä tosiaan. Tuore pinaatti kutistuu aivan hämmästyttävän paljon kun sen kuumentaa.. Paistos kulhoon jäähtymään
 5) Sekaan loput palleroaineet: muutama kapris, pippuria, parmesaania rrrreilusti ja ruokalusikallinen korppujauhoa. Ronski sekotus

***juustona tietty voisi olla jokin muu, mutta kehotan käyttämään jotain "kovaa" (pecorinoa tms..) ja ei-niin-sulavaa. Pehmosemmat juustot sulaa helposti "vetisemmiksi" ja pinaatissa on jo nestettä ihan riittämiin..
 6) Pyöräytys pallukoiksi ja pintaan lisää korppujauhoja
 7) Lyhyt keskittymisen-herpaantuminen sai mut nakkaamaan pallot vielä frityyritaikinaan ja sitten vasta paistumaan. Olis nuo varmasti olleet megahyviä ihan vaan korppujauhotettuinakin

***frityyritaikina oli sekotettu Amber-aleen. Hyvä, juu mutta ei as good as Corona. Se on se ainoa oikea :)
 8) Kattilasta talouspaperille ja minuutiksi vielä uuniin kuivumaan..
Naposteltavaksi!
***namnamnamnam!!!!!!!! Aivan ehta onnistuma. Mielettömän hyvä maku: upea suolasuus oliiveista ja kapriksista, pieni polte chilistä, parmesaanin pehmeys ja itse pinaatin voittamattoman-houkutteleva maku. Tositosi toimiva pikkupala
***seuraavankerran kypsenyskokeiluna TUPLALEIVITYS + UUNITUS: korppujauho -> kananmuna -> korppujauho -> kananmuna -> korppujauho ja kuuma (225+°) uunitus!

Ei kommentteja: