maanantai 30. tammikuuta 2012

Röstiperuna & Suppissoosi

..ja tosiaan, myös valkosipuli-pinjansiemen-lohi, balsamico-alkusalaatti ja jälkkäribrownie.
Edellisestsä kalaruokaillallisesta on vierähtänyt liianpitkä-tovi. Tarttis ehkäpä ryhtyä taas tiukasti kalaa-kolmesti-viikossa-linjalle..
Tällainen yksinkertainen herkku kyllä siivittää tuommoiseen.
 1) Sidedish: sipulinen röstiperuna.
Peruna karkeana raasteena kulhoon, mukaan 1 shalotti ja pienehkö keltasipuli ohkasina viipaleina. Mausteeksi suolaa ja pippuri-bonjouria. 1 muna ja lusikalla massa tasaiseksi.
2) Pannulle ja ruskistuksen jälkeen uuniin kuivumaan, odottamaan ja kypsymään
***Suoraviivainen ja selkeä, mutta jännän ja fiilistely-altis, todella moneensopiva lisäke!!
 3) Kala: lohikimpaleen pintaan nopsa hierasu suolaa+pippuria, tilkka rypsiöljyä ja 175°-uuniin ≈ puoleksitunniksi.
4) Uunikypsennyksen jälkeen, juuri ennen lautastamista, pintaan pinjansiemen-valkosipulisilppua
***üüüBERnam. Lohi, pinja ja pieni annos tuoretta, rapsakkaa ja terävähkö valkosipulisilppua. Ilmeisesti kombo, joka toimii hienosti!
***...oishan tosta kyllä voinut tehdä tahnan: massaksi dijonia ja sitruunamehua...?
5) Röstit ja lohi viettivät yhdessä uunissa vielä tovin
6) Silläaikaa kastike: raclettejuustoinen suppilovahverokastike
7) Oliiviöljyyn purjoa ja sienet, kuullotusta hetkinen. 1rkl vehnäjauhoa pintaan ja loraus vettä pannuun. Muutama paksuhko siivu raclettejuustoa sekaan, rauhallinen sekoittelu, juustonsulatus ja kasaan-keittäminen
8) Röstinpäälle ja pöytään

Nam....mielenkiintoinen, monipuolinen, jännä, modailtava ja upeanhauska kokkaushetki päättyi hienoon ja herkulliseen ruokailuun.

***Sipulia ois potturöstissä voinut olla vielä lisää: ehkä mielummin "sipulirösti-perunalla" kuin perunarösti-sipulilla...?
***raclette-suppilovahvero. Match-made-in-heaven näin makujensa puolesta ja raclettejuuston-sopivuus kastikejuustoksi on ihmeellistä: juuuuuuri oikea sulavuustyyli. Jämäkkä, tahmea, kiinteä mutta pehmeä, joustava ja yhteen-nitova, ei lainkaan vetinen tai "häviävä"
***pinjavalkosipuli+lohi: täytyypä kokeilla uusissa merkeissä..

Ei kommentteja: