maanantai 22. elokuuta 2011

Porkkanakakku

: ) ..osuvammin: Kakkukokeilu kiperästä kaaoksesta kertakaikkisen kultaiseen kipaleeseen
Eli: Menu koostui "riista"-tyylisestä kalkkuna-kanttarelli-padasta ja juuresröstistä. Kyljessä köllötti avomaakurkku-pinaatti salaatti. Jälkkäri tälle makumatkalle: "perinteinen" porkkanakakku.

Tämä oli tarkoitus..Takamus-tuntumalla-kokeiluksi meni, sillä halusin tehdä kakkutaikinan kahdelle. Yksi kananmuna ja ..öö..muita raaka-aineita...öö.. noh, katsotaan. Jonkin verran varmaankin.

 Kosteita ja kuivia, leseitä ja jauhoja, pähkinöitä ja porkkanaa, öljyä, voita, kananmunaa, sokeria, siirappia ja muutamia mausteita.. Siinä lähtöainekset. kaiketie..
Hetkellinen hämmennys. Mites tämä porkkanakakku nyt kasataankaan? Raaka-aineet sekasin ja uuniin, juu..mutta missäs järjestyksessä? ja minkäverran mitäkin?...?

 1) Raahallisesti, naatiskellen alotellen..hiljaa hyvä tulee: Ensin muna ja sokeri (vajaa desi) vaahdoksi.
 2) Kuivat ainesosat sekaisin: kauraleseitä, rouhittua mantelia, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta.
 3) Kosteat osat valmiiksi: voita, porkkanaraastetta, oliiviöljyä+kermaa
4) Mausteet mietittynä: kanelia, kardemummaa ja siirappia.

***makuraati totesi välittömästi että mausteista uupui inkivääri. Sitä ehrottomasti!! :)
***tuo oliiviöljy-kuohukerma-kombo toimii aivan hämmentävän hienosti. Upeaa silkkistä kiiltoa, tasaisen pehmeän ilmavaa tekstuuria ja mieletöntä twistiä maunkannalta. Ensikerralla enemmän oliiviöljyä..

5) Osaset paikoillaan. Eikun sekoittelemaan. Muutamassa osassa muna-sokerivaahtoon ja nopsa pyöräytys tasaiseksi..
Taikina korppujauholla päällystettyihin annosvuokiin ja uuniin, suurinpiirtein 25min @ 175°
Päälle kuorrute, kuten perinteisiin kuuluu: turkkijugurttia, vanilijakreemijauhetta ja teelusikka sokeria.

Huh ja wau. Raaka-ainemäärien kanssa oli hieman pelailua mutta lopputulos kyllä antoi ymmärtää että osuivat jotakuinkin kohdalleen.
***jos (ja kun nyt aina jotakin) keksii mitä ensikerralla tehdä toisin, niin ehkäpä enemmän porkkanaa. Ja hienompana raasteena :).. Ruisjauho sopisi porkkanan kanssa varmaankin upeasti.. Palataampa siis asiaan tuonnempana.

Ei kommentteja: